VON distantieert zich rode pagina’s

De Verenigde Ondernemers Nieuwkoop, VON, distantieert zich van een publicatie in de Omroeper d.d. 14 maart 2018 met als titel Samen Breken we Nieuwkoop af.

Deze publicatie is ondertekend met: namens de getroffen supermarkten en overige winkeliers in de gemeente Nieuwkoop. Deze publicatie is zonder medeweten van en geheel buiten de VON om tot stand gekomen en was ook niet bekend bij de huidige supermarkten en winkeliers Ter Aar, Nieuwveen en Zevenhoven.

V.O.N. staat niet achter deze publicatie omdat: deze geen correct beeld geeft; de toonzetting een aanval is op één persoon en niet op het College en/of Raad van Nieuwkoop; de besluitvorming omtrent het terrein achter Intratuin de verantwoordelijkheid is van de raad en het college van B&W, niet van individuele personen en V.O.N. geen stemadvies uitbrengt.

Door druk van de V.O.N. samen met de winkeliers heeft de Raad in een besloten en nachtelijke bijeenkomst in de nacht van 8 op 9 maart het besluit genomen de ontwikkelingen voor de vestiging van mogelijk 2 supermarkten voor een jaar te stoppen. Om druk op de gemeenteraad te houden zullen de door de V.O.N. ingezette acties, zoals de ansichtkaartenactie, doorgaan.

Bestuur V.O.N.

Leo Kooyman , voorzitter