Vomar welles / nietes

Ter Aar – Supermarktketen Vomar krijgt een nieuwe supermarkt in Ter Aar. Het gaat om een 1800 vierkante meter grote winkel die achter de Intratuin wordt gebouwd. De gemeente Nieuwkoop was er vrijdag “als de kippen bij”, om dat bericht zo snel mogelijk te ontkrachten.

Het AD meldde vrijdag dat Van Hoorne Vastgoed ( van oorsprong de vastgoedtak van Vomar) eigenaar is van de gronden achter de Ter Aarse Intratuin is. Volgens vergevorderde plannen (er is een omgevingsvergunning verleend – red) komt er een grote Vomar supermarkt.

Ondernemers en omwonenden zijn bezorgd en ook de gemeente is geen voorstander van de komst van een supermarkt op die locatie. Om de mogelijkheden voor deze locatie goed te onderzoeken, heeft de gemeenteraad op 8 maart van dit jaar een voorbereidingsbesluit genomen. Het voorbereidingsbesluit is een jaar van kracht en zou betekenen dat er één jaar op deze locatie geen supermarktactiviteiten (of andere winkelbestemmingen met uitzondering van Intratuin) mogen plaatsvinden. Dit betekent dat de ontwikkelaar wél mag bouwen, maar het pand niet als supermarkt mag gebruiken.

Op dit moment is de gemeente bezig om het voorbereidingsbesluit uit te voeren. Dit betekent er onderzoek gaande is welke bestemming de locatie kan of moet krijgen in het bestemmingsplan. Het belang van Ter Aar staat hierbij voorop en hierover is de gemeente in gesprek met ondernemers en maandag18 juni gebeurt dat ook met omwonenden. Pas na de zomer hoopt het college de gemeenteraad te adviseren.

Leo Kooyman, voorzitter van de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON) is niet blij. Destijds is met goede bedoelingen een vergunning afgegeven, zodat Intratuin later gemakkelijk zou kunnen uitbreiden. Maar er werd geen rekening gehouden met verkoop van die grond.’