Voetbal: Weekendoverzicht 8 en 9 december

Voor het eerst dit seizoen hebben we te maken gehad met afgelastingen. Door de overvloedige regenval werden er enkele duels die op het “echte” gras zouden worden gespeeld op last van de consul afgelast. Twee teams in onze regio werden hiervan de dupe: Nieuwkoop en Sportief. BSC ’68 uit Benthuizen zou de Nieuwkopers mogen ontvangen, maar het veld bij “Ons Kleine Erf” bleek onbespeelbaar. Sportief zou als gastheer fungeren voor koploper Gouda, maar zal dit op een ander moment moeten gaan doen…

De wedstrijd van zaterdag waarnaar de meeste aandacht uitging was toch wel de confrontatie tussen de nummer twee en de nummer één in 4A. Oegstgeest begon vóór aanvang van deze thriller als achtervolger van koploper Aarlanderveen. Een gouden wissel van Linstra en Van Hof door het inbrengen van Waandels bleek de doorslaggevende factor. Met de kleinst mogelijke marge werd de zege geboekt en zag Oegstgeest het gat met de koploper groeien naar zeven punten: 0-1.

Op eigen veld in Ter Aar moest TAVV opnieuw het onderspit delven. Nu was RCL een maatje te groot: 0-2. Zwammerdam en NSV ’46 maakten er in een foutenfestival van twee kanten een spektakelstuk van en verdeelden de doelpunten gebroederlijk: 3-3. Zevenhoven tenslotte ging pijnlijk hard onderuit tegen middenmoter SJC: 1-5.

De zondagclubs deden beiden goede zaken. Altior thuis was opnieuw een garantie voor spektakel en vele doelpunten. Acht vielen er maar liefst tegen het Haagse GDA, maar voor de Langeraarders volstonden vijf doelpunten om de winst thuis te houden. Hierdoor stijgen de oranjehemden naar de vierde plaats.

Nicolaas Boys won op eigen kunstgras van laagvlieger MMO uit Hoogmade. De winst komt goed uit, want de Nieuwveners vinden hiermee weer aansluiting met de bovenste zes. Met 2-0 werden de Hoogmadenaren naar huis gestuurd. Beide doelpunten vielen in de tweede helft van het verder weinig verheffende duel.

Meer over: