Voetbal en zwemmen bij De Kale Kenners

Voetbal en zwemmen bij De Kale Kenners

Vrijdag 19 oktober was de derde uitzending van het derde seizoen van De Kale Kenners. Voetbal in de persoon van Hein Leliveld en zwemmen met Ruben Griffioen waren uitgenodigd om over hun vereniging en eigen prestaties te komen praten.

Leliveld is matig begonnen aan dit seizoen in de Kaag en Braassem Cup, maar dat had vooral te maken met samenstelling van de selectie van zijn club ROAC. De focus lag ook meer op de verrichtingen in de beker en vooral de competitie. Hierin is ROAC richting knock-out fase (vorig seizoen zelfs kwartfinalist) en in de competitie werd nog niet verloren (twee keer gelijk en twee winstpartijen) Hiermee doen zij nog volop mee, maar de verwachting is niet dat dit gehandhaafd kan blijven. Mede gezien de concurrentie, de samenstelling van de eigen smalle selectie en de andere teams in deze competitie hoopt Leliveld te gaan voor een top vijf notering. In deze klasse speelt ook Altior, dat volgens de trainer van ROAC zich kan handhaven in deze pittige tweede klasse.

Het tweede uur schoof Ruben Griffioen aan. De pas 19-jarige zwemmer vertelde onder meer over zijn prestaties in het verleden (ooit Nederlands kampioen op de 1500 meter) maar was vooral trots op prestaties bij minder beduidende wedstrijden. Juist dáár wist hij zichzelf mentaal te overwinnen. Naast het fysieke is zéker ook het mentale aspect zeer belangrijk, zo bleek wel. Motivatie om iedere keer weer het op te brengen naar het bad of het krachthonk te gaan brak hem vooral na een zware armblessure. Daar was hij heel eerlijk in. Maar ambitieus is Griffioen zeker wel. De allround sporter heeft na de langere afstand zich meer toegelegd op de kortere disciplines zoals de 200 meter rugslag. “Een topsporter moet arrogant zijn” en met de woorden “Als je écht iets wilt kun je dat” sloot hij de uitzending af.

Over twee weken vanaf 19.00 uur zijn de mannen er weer met nieuwe gasten en nieuwe onderwerpen. Wie er dan in de studio zijn hoort u via 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en 1918 (radiokanaal) en wereldwijd via www.rtvhollandsmidden.nl

Meer over: ,