Voetbal en badminton bij Kale Kenners

Scheidsrechters, jeugdvoetbal en badminton

Aanstaande vrijdag 12 april is er vanaf 19.00 uur op RTV Hollands Midden een nieuwe “Kale Kenners.” Ditmaal zijn twee scheidsrechters uitgenodigd om over hun ervaringen te komen vertellen en naast dit arbitrale duo zal er aandacht zijn voor het grote jeugdvoetbaltoernooi waaraan zeven “Nieuwkoopse” clubs gaan deelnemen.

Voorzitter van TAVV Ruud Zonderop geeft uitleg over de toernooivorm zoals deze is bedacht. Voor alle jonge voetballers zijn er her en der in de gemeente verspreid wedstrijden te spelen op paaszaterdag 20 april.

Jesse Verduijn en Ramon Heemskerk zijn beiden nog jonge scheidsrechters die al het een en ander hebben meegemaakt in hun nog relatief gezien korte carrière. Verduijn is al enige jaren actief in de regio, maar Heemskerk is nog maar net begonnen. Laatstgenoemde heeft dit seizoen al voor een paar pittige uitdagingen gestaan. Meest in het oog springende duels waren Alphense Boys-Aarlanderveen en de Boreftse derby VV Bodegraven-ROHDA’76, waarin hij maar liefst drie penalties moest toe kennen. Hoe gaat een scheidsrechter om met al die verbale opmerkingen, onderlinge rivaliteit en zijn verhoudingen in het veld met spelers en subjectieve trainers e.d. Dat zullen de mannen in het eerste uur aan de luisteraars laten weten.

In het tweede uur, even na achten, is er aandacht voor zaalsport en in het bijzonder badminton. Shuttle ’74 uit Ter Aar bestaat dit jaar 45 jaar. Ben Koppelman en Alfred Biessen komen aan tafel om over hun sport te vertellen, dat véél meer is dan alleen maar campingvermaak. Er zal worden stilgestaan bij de historie van de club en ook komen de ambities ter sprake. Tevens zijn De Kale Kenners benieuwd of er nog extra activiteiten worden georganiseerd om dit jubileumjaar kracht bij te zetten.

RTV Hollands Midden is te vinden op 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal) Uiteraard is alles ook te beluisteren via www.rtvhollandsmidden.nl

Meer over: ,