Vijf verkeersovertreders

Regio – Politie Kaag en Braassem meldt dat ook in het afgelopen weekend op verkeersgebied in deze regio genoeg te doen was. Er zijn 2 rijbewijzen ingevorderd en 3 bloedproeven afgenomen.

Op vrijdag 20 april rond 02:05 uur werd een 22-jarige man zonder vaste verblijfplaats gecontroleerd op de Oostkanaalweg in Ter Aar. Een speekseltest gaf aan dat de man drugs gebruikt had, van hem is door een arts bloed afgenomen, dit is voor onderzoek opgestuurd naar het NFI voor onderzoek naar de hoeveelheid drugs.

Op zaterdag 21 april rond 01:55 uur werd op de Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden een 37-jarige man uit Hillegom gecontroleerd. De man testte positief op zowel alcohol- als drugsgebruik, ook van hem is bloed afgenomen en voor onderzoek naar het NFI gestuurd.

Op zaterdag 21 april rond 23:10 uur werd op de N231 een 26-jarige man uit de gemeente Nieuwkoop gecontroleerd. Een speekseltest gaf aan dat de man vermoedelijk meerdere soorten drugs gebruikt had. Ook bij deze man is bloed afgenomen en ingestuurd naar het NFI.

Op zondag 22 april rond 05:56 uur werd een 24-jarige man uit Nieuwkoop gelaserd, de man reed 104 kilometer per uur over door Blokland, waar een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur geldt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en opgestuurd naar de Officier van Justitie die er een besluit over zal nemen, daarnaast is proces-verbaal opgemaakt.

Op zondag 22 april rond 17:10 uur werd een 31-jarige man uit Alphen a/d Rijn gecontroleerd op de N231 bij Nieuwkoop. De man haalde in over een doorgetrokken streep en reed 130 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur toegestaan was. Ook het rijbewijs van deze man is ingevorderd en gaat richting de OvJ. Ook hier is proces-verbaal opgemaakt.