Vier bestuurders met “slok op”

Regio – De politie heeft in de afgelopen dagen op verschillende locaties automobilisten en brom-/snorfietsers gecontroleerd op het rijden onder invloed. Er waren vier overtreders.

politie

Vier bestuurders bleken te veel alcohol/andere stoffen te hebben gebruikt om verder te mogen rijden en werden meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek:

Ter Aar

Op vrijdag 9 juni, rond 22:30 uur werd een 25-jarige Leimuidenaar op de Kerkweg als bestuurder van een bromfiets betrapt met ruim 8 maal de toegestane hoeveelheid alcohol op. De man bleek bovendien niet over een rijbewijs te beschikken. Voor beide feiten zal hij een sanctie opgelegd krijgen.

Tegen middernacht werd op de Aardamseweg een 25-jarige Ter Aarse automobilist gecontroleerd. Uit het uitgevoerde onderzoek bleek dat de verdachte vermoedelijk onder invloed van alcohol was en mogelijk ook van andere, verboden stoffen. Om die reden werd van hem door een hiervoor aangewezen GGD-arts bloed afgenomen. Dit bloedmonster zal nog nader worden onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut, waarna de uitslag aan de officier van justitie zal worden voorgelegd.

In de nacht van 10 op 11 juni controleerden agenten in Ter Aar een 16-jarige bromfietser uit Waddinxveen. Hij bleek 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd en ook hem werd dus een proces-verbaal aangezegd.

Oude Ade

Zaterdagmorgen 10 juni, rond 02:30 uur werd in Oud Ade een 24-jarige Leiderdorpse betrapt met 3 maal meer alcohol op dan toegestaan, als bestuurster van een bromfiets. In overleg met het openbaar ministerie krijgt zij voor dit verkeersmisdrijf een geldboete opgelegd.