Vette Vogel Dag in Ruygeborg

Nieuwkoop – Cupcakes en pindaslingers maken kan op vrijdag 28 december (morgen) naast natuurgebied de Ruygeborg.

(Foto: NM/ Maurits Giessen)

Veel vogels zijn vertrokken naar het zuiden en sommige dieren houden een winterslaap. Die merken weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten juist extra hun best doen om voedsel te vinden. Als het buiten vriest en de grond hard is, kunnen ze best wat extra’s gebruiken.

Vogels knutselen

Maak de lekkerste vogelsnacks naast natuurgebied de Ruygeborg van Natuurmonumenten. We leren je hoe je zelf cupcakes en pindaslingers maakt en hoe je een dennenappel in een snackbar omtovert. Vind je het ook leuk om te weten hoe ieder vogeltje gebekt is? Doe dan mee met het vogelgeluidenspel. Tijdens het knutselen kun je jouw eigen Vette Fantasievogel maken en tover je een berg boomblaadjes om tot schattige vogeltjes.

Wintervogels spotten

Word jij helemaal blij van knutselen en vogels? Kom dan naar deze OERRR Natuurdag Vette Vogels in Nieuwkoop! Maak na afloop een winterwandeling door natuurgebied de Ruygeborg. Spot daar de vele wintervogels in het echt, zoals smienten en verschillende soorten ganzen.

Wie, wat, waar?

Vrijdag 28 december 2018, Starttijden: 11.00 uur, 12.30 uur en 14.00 uur. Voor kinderen van 4-12 jaar (begeleiding van een volwassene is verplicht) Kosten: kind t/m 12 lid / Kind van OERRR € 5,00 Kind t/m 12 niet lid € 8,00 Volwassenen mogen gratis naar binnen, max. 2 begeleiders per kind. Vertrekpunt: Natuurgebied de Ruygeborg, Noordenseweg 23, Nieuwkoop

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor deze activiteit op: www.nm.nl/nieuwkoop