Verkeershinder Milandweg

Woerdense verlaat – BAM Infra gaat in opdracht van drinkwaterbedrijf Oasen een drinkwaterleiding vervangen langs de Milandweg in Zegveld en Woerdense Verlaat. Eind januari begint BAM daarmee en het levert wat verkeershinder op.

Het verkeer op de Milandweg krijgt te maken met snelheidsbeperkende maatregelen. Het fietsverkeer kan plaatselijk worden omgeleid. De weg blijft open. De werkzaamheden duren tot eind april 2018.
Nieuwe drinkwatertransportleiding
De werkzaamheden langs de Milandweg beginnen in de laatste week van januari en duren tot eind april. In die periode legt Oasen een 3,5 kilometer lange stalen waterleiding aan onder het fietspad. Om te voorkomen dat het fietspad volledig wordt open gebroken, kiest Oasen voor de nieuwe uitvoeringsmethode ‘pipe-cracking’. Dit betekent dat de nieuwe buis in delen van 200 meter door de bestaande verouderde waterleiding wordt getrokken.
Verkeer en omwonenden
Op de plekken waar gewerkt wordt, heeft het verkeer op de Milandweg de komende maanden te maken met verkeersmaatregelen. De Milandweg blijft open. Soms wordt het fietsverkeer over de rijbaan geleid. De verkeerssituatie wordt aangegeven met borden en waar nodig staat een tijdelijk verkeerslicht of een verkeersregelaar.
Korte tijd geen water
Tijdens de aanleg van de nieuw waterleiding houdt iedereen water uit de kraan. Pas als de nieuwe buis op het bestaande waterleidingnet wordt aangesloten, krijgt een aantal huizen korte tijd geen water uit de kraan. De betreffende bewoners ontvangen hierover van tevoren persoonlijk bericht.
Meer informatie en updates over deze werkzaamheden op www.oasen.nl/projecten