Vele verrassingen bij uitzending Kale Kenners

Nieuwkoop – Vrijdagavond 5 oktober waren niet alleen de weergoden De Kale Kenners gunstig gezind. In deze uitzending een typische zomerse bezigheid in het tweede uur en uiteraard werd in het eerste uur een club uit onze regio nader belicht.

VV Sportief, of moeten we na vanavond zeggen VV Wens, stond in de schijnwerpers in de personen van Olaf Wens en libero Bob van den Haak. De KK spraken met hen over de competitiestart, de historie van de club en de ambities voor dit seizoen. De aandacht voor de wedstrijd van 6 oktober kreeg extra cachet doordat de trainer van de tegenstander ook aan het woord kwam. Deze gaf tevens zijn visie over mogelijke titelkandidaten. Dit kwam mede ter ore bij de trainer van ROHDA ’76. Als klap op de vuurpijl kwam hij zijn mening geven over zijn ploeg. VV Sportief wordt in zijn ogen als Angstgegner betiteld, want deze twee clubs hebben kennelijk moeite met elkaars speelwijze. Een aangename verrassing dus in het eerste uur.

Het tweede uur begon met aandacht voor de Afrika Classic waaraan Ruud Zonderop en Piet Hoogervorst gaan deelnemen. Zij brachten tot nu toe maar liefst €28.000,- bij elkaar voor de AMREV/Flying Doctors. Een fantastische prestatie, nu al en nog voordat zij gaan beginnen aan hun tocht over 400 kilometer rondom de Kilimanjaro in Tanzania.

Na dit mooie nieuws werd beddenrace breed uitgemeten. Er schuilt veel meer achter deze sport dan wat mensen te zien krijgen. Zo is er een trainingsopbouw, het materiaal, de wedstrijdeisen en uiteraard ook de toekomst van deze discipline. Achter de schermen zijn de pioniers van het beddenrace Laurens en Wilfred Akerboom druk bezig met begeleiding van de jeugd en steken zij veel tijd in het finetunen van het materiaal. Andy van Vliet en Danny Mooijman wonnen de Langeraarse editie van 2018 met grote overmacht. Met hen werd onder andere gesproken over hun ambities, de concurrentie en bochtentechniek waarmee veel snelheid kan worden gewonnen. Net als in de wedstrijd vloog ook in de studio het uur om en waren De Kale Kenners weer helemaal bijgepraat over deze puur Hollandse (lees: Westfriese) sport

Op vrijdag 19 oktober zijn de mannen er weer met nieuwe gasten. Wie dat zijn hoort u vanaf 19.00 uur via 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en op de radio kanaal 1918. Wereldwijd is alles te volgen via www.rtvhollandsmidden.nl