Veel/weinig steun De Vlinder

Ter Aar – Een handjevol Ter Aarders had woensdag de moeite genomen om naar de met sluiting bedreigde accommodatie De Vlinder komen.

foto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Strijdbaar duo Marisca en Mariëlle

Dat viel de organisatoren Marisca van Lammeren en Mariëlle de Romijn bar tegen. Wel was er een afvaardiging van dorpsraad ‘t Vosje, leden van SBN en VVD en wethouder Guus Elkhuizen.

De dames Van Lammeren en De Romijn zijn echter strijdbaar en willen dat De Vlinder niet verdwijnt. Ze gaan in ieder geval later nog met wethouder Elkhuizen in gesprek om meer details van te vernemen. Globaal is uitgelegd dat de gemeente een ton wil bezuinigen op de binnensportaccommodaties en dat het opzeggen van een contract (toevallig nu bij De Vlinder) één van de eerste besluiten is om tot een dergelijke bezuiniging te komen.

Dat De Vlinder dan zou verdwijnen is nog geen zekerheidje en dat grijpen de actievoersters aan om alles in het werk te stellen.

Ze gaan praten met de wethouder. Ze willen dat de voltallige raad voor een oriënterende vergadering of een werkbezoek naar De Vlinder komt. Er moet nader onderzoek komen in hoeverre er sprake is van achterstallig onderhoud. Ze willen ook dat de dorpsraad zich achter hun voornemen schaart.

De opkomst woensdagavond viel tegen, maar met ongeveer 1.600 steunbetuigingen op Facebook weten de dames zich in ieder geval al gesterkt. Binnenkort wordt een handtekeningenlijst aangelegd en een lijst met activiteiten die allemaal plaatsvinden in De Vlinder.

‘De Vlinder hoort gewoon hier op deze plaats in Ter Aar en daar zullen we voor strijden.’