Veel politiecontrole Nieuwveen

Nieuwveen – De politie heeft Nieuwveen even “in het snotje”. Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vonden er (alcoholcontroles) plaats en dinsdag een verkeerscontrole.

controle

Dinsdag is in samen samenwerking met de belastingdienst een verkeerscontrole gehouden. De politie keek voornamelijk naar de technische staat van de auto’s en de belastingdienst naar openstaande schulden en naar het niet betalen van de motorrijtuigenbelasting.

Een 31-jarige bestuurder zonder adres in Nederland werd aangehouden omdat hij reed met valse kentekenplaten. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Een 35-jarige bestuurder uit Boskoop bleek nog een openstaande boete à €445,- te hebben openstaan. Hij betaalde deze aan het politiebureau in Ter Aar.

Twee auto’s werden door een berger afgesleept. Eén omdat de bestuurder nog een belastingschuld open had staan. De andere auto omdat de technische staat van de auto dusdanig slecht was dat verder rijden geen optie was.

Controle Bloklandfeest

Tijdens de dagen van het Bloklandfeest heeft de politie toezicht gehouden in combinatie met het uitvoeren van alcoholcontroles.

Het Bloklandfeest zelf verliep perfect door de goede organisatie en de inzet van de beveiliging. Politiehulp was alleen nodig bij iemand die onder invloed van drank en drugs letterlijk en figuurlijk de weg kwijt was.

Op vrijdag werden er tijdens de alcoholcontrole ongeveer 350 blaastesten uitgevoerd. Ter hoogte van het industrieterrein Schoterhoek en op verschillende plekken rond Nieuwveen bleken twee bestuurders te diep in het glaasje te hebben gekeken. Zij bliezen in de alcoholbus boven de invorderingsgrens van 570ug/l. Tevens bleek bij allebei dat hun rijbewijs al ongeldig was verklaard.

Op zaterdagavond werd er wederom een alcoholcontrole gehouden rondom de uitvalswegen van Nieuwveen. In totaal werden er 5 bestuurders meegenomen om op het ademanalyseapparaat in de alcoholbus te blazen. Vier van hen bliezen tussen 250 en 570 ug/l. Eén persoon wilde wel blazen maar het lukte niet waarna er bloed is afgenomen, deze uitslag zal later volg

Verder gaf één persoon die onder invloed reed een valse naam op. Op het politiebureau kon zijn identiteit worden vastgesteld. Voor alle bestuurders is een proces-verbaal opgemaakt waar het Openbaar Ministerie een beslissing over zal gaan neme

Mishandeling

Zondagochtend ruim na afloop van het feest vonden er twee afzonderlijke mishandelingen plaats op de Uiterbuurtweg en het Blokland. Beide zaken zijn in onderzoek.