Veel patiënten enthousiast over Dry Needling!

Nieuwkoop – Dry Needling is een vrij nieuwe specialisatie binnen de fysiotherapie en richt zich met name op de behandeling van pijn en spierspanning. Veel patiënten zijn enthousiast over de positieve effecten.

Dry Needling grijpt aan op myofasciale triggerpoints. Dit zijn zeer pijnlijke verhardingen in de spier die, naast een lokale drukpijn, ook vaak een door de patiënt herkenbare pijn op afstand kunnen veroorzaken.  Door met een dunne naald gericht in deze triggerpoints te prikken treedt een snelle pijnvermindering en ontspanning op in de spier. Het hele pijngebied wordt daardoor vaak ook beter toegankelijk voor Manuele therapie en/of oefentherapie.

Het inbrengen van het zeer dunne naaldje op zich voelt u niet. Als het triggerpoint wordt aangeprikt wordt kan de spier wel even aanspannen en een krampgevoel geven hetgeen gepaard kan gaan met lokale pijn en soms ook pijn op afstand. Kort daarna ontspant de spier zich meestal en trekt de pijn weg.  Afhankelijk van de patiënt treden soms reacties op van het zenuwstelsel zoals zweten, een naar gevoel of vermoeidheid.

Dry Needling ondersteunt de behandeling fysiotherapie of Manuele therapie en er worden geen extra kosten voor in rekening gebracht. Indien uw aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, dan vallen ook de kosten voor Dry Needling hier dus onder.

Bij Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid, Vijverhof 1 in Nieuwkoop houden de manuele therapeuten Denise Kempenaar, Romy van der Hoorn en Erik Ettema zich bezig met Dry Needling. Meer informatie vindt u op www.bakkerendevos.nl  Voor nadere informatie of behandeling stuur een mail naar info@bakkerendevos.nl of bel 0172-575261.

dn2