Varen met zonneveer

Nieuwkoop – Op woensdag 8 en 22 augustus wordt er gevaren met het zonneveer. Een IVN-gids vertelt de deelnemers allerlei wetenswaardigheden over de natuur in het plassengebied. Startpunt is de loswal in Noorden (tegenover café de Klinker).

Het is nog steeds mooi op de Nieuwkoopse Plassen en het beeld nu is heel anders dan in het voorjaar. Het riet is enorm gegroeid en overal zijn de paarse bloemen van kattenstaart te zien. Boven het water vliegen veel libellen. Het gebied maakt nu een meer besloten indruk.
Het IVN Nieuwkoop organiseert in samenwerking met Stichting het Zonneveer in augustus nog twee vaartochten en u kunt daaraan deelnemen. Deze tochten vinden plaats op de woensdagen 8 en 22 augustus, van 17-19 uur.
Er wordt gevaren over de Vliet en de Poelkamp in Noorden, richting Schepegaten en Maarten Freeke Wije, langs de Watergeus, achter de huizen langs. Zeker bij rustig weer is het een inspirerende en stille tocht door een prachtig natuurgebied met veel bezienswaardigheden.
Startpunt: loswal bij RK kerk in Noorden tegenover café de Klinker, Simon van Capelweg 111, Noorden. De kosten van deze vaartocht bedragen €5. U kunt ter plekke betalen, graag met gepast geld. Aanmelding: secretariaat IVN Nieuwkoop,  secretariaat@ivn-nieuwkoop.nl.  Er is beperkt plaats. Meer info ook via www.ivn-nieuwkoop.nl