Van restafval tot kunst

Regio – Dat is de naam van een nieuwe tentoonstelling van Aimee Macdaniel die van maandag 31 augustus tot woensdag 21 oktober is te bezichtigen in de bibliotheek van Ter Aar aan het Beukenpad.


Enkele jaren geleden exposeerde ze hier ook al met acryl-schilderijen van vogels onder de naam: “Vogels in beweging”. Dit was het begin van nog andere exposities in Kalkar in Duitsland, bij sportschool Orange, bij een mondhygiëniste en in de bibliotheek in Alphen aan den Rijn.
De volksuniversiteit vroeg haar of ze eens na wilde denken over een workshop met restafval. Dat was voor haar iets geheel nieuws, maar tegelijkertijd een enorme uitdaging ! Je schrikt hoeveel restafval je verzamelt in je eigen huis. Je gooit het weg, terwijl je er prachtige kunstwerken mee kunt maken. Denk aan : Eierdozen, kaasdoosjes, kroonkurken, restjes wol, stof, touw, band, lint en kant, keukenrollen, netjes van uien en fruit, dopjes en deksels, zaagsel, behangresten, medicijnstrips, ijslepeltjes, kralen, patatvorkjes, bierviltjes, fruitmandvulling, enz….
De vormen van deze dingen inspireren haar enorm , zeker  omdat  het te maken heeft met HERGEBRUIK ! Op 11 november is er weer een workshop: “Van restafval tot kunstwerk” van de volksuniversiteit in Alphen aan den Rijn.