Van oud en grijs naar nieuw en fris

Regio – Oudejaarsdag grijs en nevelig, een droge jaarwisseling en een frisse, misschien wel natte Nieuwjaarsdag.

Vanochtend (maandag en Oudjaarsdag) lijkt het een grijze en nevelige dag te worden, maar in de loop van de dag weet de westenwind een gaatje te creëren voor een beetje zon(licht)

Het blijft overwegend droog en dat waarschijnlijk ook rond de jaarwisseling het geval zijn. Vanwege het vuurwerk kan het flink nevelig worden, maar mistig wordt het niet. Er staat namelijk matige westenwind en daardoor worden de kruitdampen weggeblazen. In de kustgebieden waait het vrij krachtig en op de Wadden zelfs krachtig.

Dinsdag, Nieuwjaarsdag, is het bewolkt en trekt vanuit het noorden een gebied met een beetje lichte regen over het land. De meeste regen valt in het oosten, maar veel stelt het niet voor. In het westen blijft het misschien wel droog. Op de stranden staat een vrij krachtige tot krachtige noordwestenwind en daardoor voelt het een stuk kouder aan. (nieuwjaarsduik) Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag is er een mix van opklaringen en wolkenvelden en is kans op een enkel buitje. Het is onstuimig met een stevige noordenwind.

Woensdag is het prima weer voor begin januari. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af maken het noordoosten, noorden en de kustgebieden kans op een buitje. De wind blijft de noordhoek opzoeken. Het waait matig in het binnenland tot vrij krachtig in de kustgebieden. Het wordt 6 graden in het oosten tot 8 in het westen.

De dagen daarna neemt de wind in kracht af. Bewolking overheerst, maar het blijft overwegend droog. Met maxima van 5-8 graden blijft het vrij zacht. Normaal is het begin januari 4-6 graden. Koud winterweer zit er voorlopig niet in.

Bron: weeronline