Uitzending Met Open Blik 9 januari

Muzikale Met Open Blik opener van 2019

Afgelopen woensdag 9 januari om 19.00 uur was de eerste uitzending van Met Open Blik, waarin publieke figuren en vrijwilligers een uur lang een podium krijgen. Ditmaal was Cees van der Vlugt, voorzitter en oprichter van Dice Musica ’83, te gast.

Al 65 jaar is Van der Vlugt actief in de muziek, waarvan 50 jaar in een bestuurlijke functie. Ooit begonnen bij Arti Et Religioni in Langeraar als achtjarig mannetje waar hij tot november 1982 (op dat moment secretaris) actief was. Er was een verschil van inzicht dat leidde tot een onvermijdelijke breuk. Tijdens de kerst van dat jaar kwam het idee om zelf een vereniging op te richten. Een gewaagd plan, want financieel was er weinig draagvlak. Met allerlei kunstgrepen kwamen er liquide middelen vrij, waardoor de start moeizaam verliep. Al snel was er de groei die meer mogelijk maakte.

Nu is de vereniging niet meer weg te denken uit onze gemeente. Het korps treedt niet alleen op binnen de gemeentegrenzen, maar ook ver daarbuiten. Zo was Dice Musica ’83 vijf jaar lang vaste gast tijdens de carnavalsoptocht van Düsseldorf. Dit jaar staat er een reis richting Polen gepland. Veelal zijn die uitnodigingen gebaseerd op de warme vriendschappen die in de loop der jaren zijn ontstaan.

Van der Vlugt overweegt sterk de voorzittershamer neer te leggen en achter de schermen is men binnen de vereniging al druk bezig om zijn opvolger(s) klaar te stomen. De tijd was voor de heren in de studio onvoldoende om zijn lange loopbaan samen te vatten, maar onverbiddelijk.

Over vier weken is Met Open Blik weer terug, om precies te zijn op 6 februari op RTV Hollands Midden. Dit is te ontvangen via 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal) Uiteraard is alleen wereldwijd te volgen via de website www.rtvhollandsmidden.nl. Graag tot dan!

Meer over: ,