Uitzending Kale Kenners 25 januari

Afgelopen vrijdag 25 januari kwamen De Kale Kenners voor de tweede achtereenvolgende week bijeen om voor de tweede keer in 2019 een uitzending te maken. Een trio gasten werden door de heren uitgenodigd om over hun sport te komen vertellen.

Bert van Wijk, sinds 1987 actief als keeperstrainer bij de jeugd bij toen nog ARC en vanaf 1993 bij de selectiedoelmannen en huidig trainer bij TAVV in zijn achtste seizoen in zijn tweede termijn bij deze club, was de eerste gast. Via Floreant, TAVV, ESTO, AVV Alphen, Koudekerk, Alphense Boys, Nieuwkoop en dus opnieuw TAVV zit Van Wijk al meer dan 25 jaar in het vak. Zijn eigen actieve loopbaan werd abrupt onderbroken door een gecompliceerde beenbreuk, maar het trainersvak liet hem niet los. Ooit was er een kortstondige flirt met ADO Den Haag, maar dat werd helaas voor hem niet tot een dienstverband bekroond. Tóch is Van Wijk een begrip in de regio met zijn keepersschool. Binnenkort begint hij met zijn zestiende cursus op de vrijdagavonden, speciaal voor de jonge keepers. Accenten hierin liggen op basistechnieken maar ook de veelzijdigheid die het keepersvak nu eenmaal biedt. Dit vooral als doel om zo snel mogelijk progressie te boeken in fysiek en mentaal opzicht.

Het tweede uur schoven de gebroeders Egberts aan. Sijmen en Mees zijn beiden op zeer jonge leeftijd begonnen op de skeelerbaan in Kudelstaart. De 15-jarige Sijmen, de man met sprintvermogen, werd vorig sezoen nog getroffen door de ziekte van Pfeiffer maar lijkt hier zeer sterk uit te komen. De tweedejaars C-junior plaatste zich onlangs voor het NK en acht een podiumplaats tot de mogelijkheden volgende week in Groningen.
Mees (17) wordt volgend seizoen junior A en wil vooral PR’s gaan rijden. Zijn focus zal vooral gaan liggen op de drie kilometer. In zijn ogen moeten die tijden die hij nu heeft staan flink verbeterd gaan worden om zich onder andere te kunnen plaatsen voor grotere wedstrijden. De man van de lange adem gaat zich meer specialiseren op de grotere afatanden. Alle denkbare afstanden binnen de schaatssport heeft hij gereden. In overleg met zijn trainer zal hij zijn seizoen zodanig gaan indelen dat zijn specialisme ten goede komt.

De Kale Kenners zijn pas op vrijdagavond 15 februari weer terug. Uiteraard met andere gasten. Wie dat zijn hoort u vanaf 19.00 uur op die avond via 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal) Natuurlijk is alles ook te beluisteren via www.rtvhollandsmidden.nl. Graag tot dan!

Meer over: ,