Uitzending Kale Kenners 18 januari

Kale Kenners zijn ontwaakt

Vrijdagavond 18 januari was de eerste uitzending van De Kale Kenners van 2019. Uiteraard was het eerste uur gevuld met voetbal. Opmerkelijk nieuws de laatste weken binnen het trainersgilde, want zowel Van der Kleij (TAVV) Sttrating ( Nieuwkoop) Van den Ing (NSV ’46) Linstra ((Aarlanderveen) Snatersen (Zevenhoven) Stoof (Sportief) en Van den Bosch ((Altior) verlengden hun verblijf. Alleen van Dijar Kasim (Nicolaas Boys) is de toekomst nog ongewis.

Wie ook volgend seizoen actief is bij zijn club is Alphense Boys zaterdag trainer John Cuvelier. Hij was vanavond te gast bij de heren. De voorbereiding van dit seizoen verliep moeizaam, omdat spelers en staf nog een gewenningsperiode nodig bleken te hebben. Dat zag men in de resultaten terug. Voetballende ploegen liggen de Boys het beste. Met fysieke tegenstanders hebben zij wat meer moeite, maar ook dat lijkt tot het verleden te behoren. Met deze achtergrond treft Cuvelier met zijn ploeg hoogvliegers FC Oegstgeest en Aarlanderveen, een mooie graadmeter om te kijken waar zijn team staat. Vol vertrouwen gaat Cuvelier de tweede helft van het seizoen in met zijn team. Promotie op welke wijze dan ook blijft de doelstelling.

In het tweede uur hadden de mannen een verbinding gelegd met Heerenveen, waar Melissa Wijfje een uur lang telefonisch werd onderworpen aan een vragenvuur. Terugblikken, de huidige status en vooruitblikken waren de centrale thema’s. Momenteel traint Wijfje bij het gewest Fryslân, waar zij samen met Yvonne Nauta het allroundgedeelte vormt binnen een sprintploeg onder leiding van Henk Hospes. Plaatsing van het WK afstanden heeft ze gehaald. In Inzell zal Wijfje rijden op de 1500 meter en de Mass Start met Ireen Schouten. Wijfje is een trainingsbeest en voor haar is dat de voornaamste reden om te gaan schaatsen. Uit het fietsen, skeeleren, krachttraining, conditietraining natuurlijk de trainingen op het ijs geven haar energie om te kunnen presteren. Voornaamste doelen dit seizoen zijn het verbreken van haar PR’s en uiteraard pieken op de grotere toernooien.

Volgende week op 25 januari vanaf 19.00 uur zijn De Kale Kenners opnieuw te beluisteren via RTV Hollands Midden, te vinden op 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal) Uiteraard is alles wereldwijd te volgen via www.rtvhollandsmidden.nl

Meer over: ,