Uitreiking vrijwilligersprijs 2020

Tijdens de digitale nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Nieuwkoop
is via een filmpje bekendgemaakt voor wie de vrijwilligersprijzen 2020 zijn.

De prijzen zijn 29 december jl. uitgereikt door wethouder Gerben van Duin.

Vrijwilliger van het jaar 2020
De heer J. (Jacco) Domburg uit Zevenhoven is gekozen tot vrijwilliger van het jaar 2020. Op 29 december verraste wethouder Gerben van Duin de heer Domburg op zijn woonadres en overhandigde hem, op gepaste afstand, een fraai bronzen beeldje.

De heer Domburg ontvangt de prijs vanwege zijn veelzijdige inzet bij de volgende organisaties in Zevenhoven: SV Zevenhoven (barmedewerker, bouwcommissie, leiding voetbalkamp en -sportdag, organiseren pubquiz), Mudrun (mede-initiatiefnemer en -uitvoerder), Dorpsraad (bestuurslid) en bij de Protestantse Kerk van Nederland (leiding jeugdclub, organiseren jeugdevenementen, helpt bij beamerdiensten en livestreams).

Met de keuze voor de heer Domburg spreekt het Comité Vrijwilligersprijs Nieuwkoop ook haar waardering uit voor de inzet van de vele andere vrijwilligers die de gemeente Nieuwkoop rijk is!

Jeugdvrijwilliger 2020
Als jeugdvrijwilliger van 2020 is T. (Tim) van Tongeren uit Nieuwkoop gekozen. Ook Tim werd op 29 december op zijn woonadres verrast door wethouder Gerben van Duin. Tim ontving een mooi glazen beeldje en een stimuleringsprijs van € 250,00. Tim mag zelf beslissen naar welke Nieuwkoopse vereniging(en) het bedrag gaat. Het totale bedrag mag aan één vereniging gegeven worden maar het bedrag kan ook verdeeld worden over meerdere verenigingen.

Tim ontvangt de prijs omdat hij sinds twee jaar trainer/coach is van de jeugdleden van zwemvereniging “De Plas”. Hij weet de jeugdleden enthousiast te maken voor deelname aan waterpolo-wedstrijden en trainingsavonden.
Hij symboliseert daarmee al de jeugdvrijwilligers in onze gemeente zonder wie de vele verenigingen en clubs die Nieuwkoop rijk is, niet kunnen floreren. Zij is een voorbeeld en tegelijkertijd een stimulans voor vele jongeren.