Uitreiking Lintjesregen 2020

Nieuwkoop – Op 03 juli reikten de burgemeesters in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uit aan de vele Nederlanders die zich langdurig hebben ingezet voor de samenleving.


In de gemeente Nieuwkoop zijn we vijf nieuwe lintjesdragers rijker.
Frans Dobbe
Frans Dobbe uit Ter Aar ontving een lintje voor zijn werk als voorzitter en drager van de Dragersvereniging St. Barbara, waar hij al meer dan 40 jaar actief is, en voor zijn werk als bestuurslid, vrijwilliger, en muzikant bij de muziekvereniging Door Samenwerking Sterk. Ook is hij vrijwilliger bij Triathlon Trainingsgroep Nieuwkoop en chauffeur bij Stichting Buurt Oproep Bus Ter Aar.
Peter Groen
Peter Groen uit Nieuwkoop werd onderscheiden voor zijn werkzaamheden als voorzitter van Gebruikersbelang Plassengebied Nieuwkoop, als bestuurslid van Ondernemersplatform Hollandse Plassen en als voorzitter van stichting De Zevensprong. Daarnaast is hij actief als voorzitter en lid van de klankgroep begeleidingscommissie beheerplan Natura 2000 Nieuwkoop en is hij deelnemer van Ondernemersvereniging Nieuwkoop. Ook was hij fractievoorzitter van het CDA en wethouder en locoburgemeester.
Harrie Knoop
Harrie Knoop uit Ter Aar kreeg een lintje voor zijn werk bij de Alphense Atletiek Vereniging ‘36, waar hij verschillende bestuursfuncties vervulde en jurylid en lid van de technische commissie was. Daarnaast is hij zorgvrijwilliger bij De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop en penningsmeester bij Stichting Vrienden van De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop. Ook is hij in meerdere functies actief bij Golfclub Zeegersloot, waaronder als gastheer, bestuurslid van de marshalcommissie en jeugdcoach.
Marieke van de Weele-Houdijk
Marieke van de Weele-Houdijk uit Nieuwkoop ontving een onderscheiding voor haar werkzaamheden als voorzitter en vrijwilliger bij stichting Baby Hope. Ook is Marieke als vrijwilliger actief op basisschool de Rietkraag, parochiekern Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart, maakt zij deel uit van de werkgroep Eerste Heilige Communie en is zij wijkcontactpersoon.
André Wijfjes
André Wijfjes uit Ter Aar mocht een lintje in ontvangst nemen voor zijn verdiensten als bestuurslid en leiding van de speltak van stichting Scouting Abbé Pierre en als bestuurslid bij Stichting Rooms Katholieke Jeugdraad Nieuwveen. Zijn werk als bestuurslid voert Andre al meer dan 30 jaar uit.
Iemand nomineren voor volgend jaar? Kijk op www.lintjes.nl.