Tweede Beweegdag in Nieuwkoop

Nieuwkoop – Onder de naam Fit-iN, wordt op woensdag 3 oktober, de tweede Beweegdag voor ouderen gehouden.

Veilig in balans tijdens eerste Beweegdag (archieffoto)

Organisatie is in handen van de fysiotherapie-praktijken in de gemeente Nieuwkoop. Gezamenlijk doel van deze dag is om ouderen kennis te laten maken met verschillende vormen van bewegen. Dat kan in diverse kernen van de gemeente.

In Noorden/Woerdense Verlaat vinden de de activiteiten plaats in Gebouw Beatrix in Woerdense Verlaat van 13.30 – 16.30 en zijn vooral gericht op Valpreventie. Naast het geven van informatie wordt er ook praktisch geoefend. Opgeven via de praktijk in Noorden.

In Nieuwkoop concentreren de activiteiten zich rond de Kaleidoskoop. De door Bakker & De Vos georganiserde Fiets testdag voor ouderen die onzeker zijn op de fiets of niet meer durven fietsen is een belangrijk onderdeel en vindt plaats van 11.00 – 15.00 uur en daarnaast zal ook de Kwiek Beweegroute voor ouderen geopend worden. Het programma voor deze opening: vanaf 10.30 uur inloop met gratis koffie, thee en iets lekkers en dan om 11.00 uur een presentatie over de Kwiek route waarna om 11.30 uur de opening van de Kwiek beweegroute door burgemeester Frans Buijserd gevolgd door een demonstratie van de Kwiek route met Personal trainer Lia van Trigt.

Rond Sporthal de Steupel worden er, door fysiotherapeut Louis Chatlein en enkele Personal trainers, mogelijkheden voor het bewegen voor ouderen gedemonstreerd.

In Nieuwveen is er activiteit in de ochtend vanaf 09.00 uur rond de Fysiotherapiepraktijk op het Teylersplein met een presentatie/film over valpreventie, een valparcours en training van o.a. sta op technieken

De activiteiten in Ter Aar hebben als thema “Hup in de benen”, een programma voor mensen boven de 60 jaar. Tussen 11.00 en 13.00 uur kunnen mensen binnenlopen in de fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum Ter Aar aan de Kerkweg 7 om kennis te maken met verschillende beweegactiviteiten. Graag wel even vooraf aanmelden bij de praktijk.

In Langeraar wordt een Beweegmiddag voor 55+ georganiseerd van 13.30 tot 15.30 uur in het Atrium van Novitas te Langeraar. Samen met de KBO en de Sjoel vereniging zijn activiteiten georganiseerd. Ook zijn er afspraken gemaakt voor activiteiten bij de tennisvereniging en bij voetbalclub Altior. Zie de flyers in het dorp.