Twee topsporters in Mudrun-commissie

Zevenhoven – Er wordt op 24 juni voor het eerst een Mudrun georganiseerd in Zevenhoven. Een sportieve activiteit voor jong en oud genaamd: Run 4 Fun. De Zevenhovense topsporters Hélène Heemskerk en Jesper Rijneker dragen graag hun steentje bij aan dit nieuwe evenement.

Begonnen als voetballer bij SVZ, heeft Hélène Heemskerk zich opgewerkt naar het eerste van FC Utrecht en later heeft zij de overstap gemaakt naar ADO Den Haag. In totaal heeft zij meer dan 150 officiële wedstrijden bij deze twee topclubs gespeeld en was hiermee zeven jaar op het hoogste niveau in Nederland actief.

Hélène vertelt: ‘’Door het schoolvoetbal ben ik eigenlijk in aanraking gekomen met voetbal en wij waren dan ook het eerste meisjesteam dat bij SVZ werd opgericht. Al snel maakte ik de overstap naar de jongens omdat de KNVB dat adviseerde toen ik daar in de regioselectie en later de landelijke selectie terecht kwam. Via Legmeervogels en het KNVB Talententeam werd ik gescout voor FC Utrecht en later maakte ik de overstap naar ADO Den Haag. Het was een eer om bij deze twee topclubs te mogen spelen.’’

‘’Afgelopen seizoen heb ik de keuze gemaakt te stoppen met topsport. Het was voor mij tijd voor nieuwe dingen en in dit geval mijn maatschappelijke carrière omdat van het vrouwenvoetbal nog niet te leven valt. Ik ben afgelopen jaar een deeltijd PABO-opleiding gestart en gaan voetballen bij Buitenveldert in de topklasse. Ik woon nog steeds met veel plezier in Zevenhoven en werd gevraagd om mee te denken over het opzetten van een nieuw evenement in het dorp. En daar heb ik toen enthousiast op gereageerd.”

Haar kennis als buurtsportcoach bij de gemeente IJsselstein komt goed van pas bij het opzetten ervan.

Daarnaast is Jesper Rijneker gevraagd zich te voegen Mud run commissie. Jesper heeft al vele malen meegedaan aan obstakel runs in Nederland. Hij viel op en is op het laatste moment gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap in Canada. Uiteindelijk is er een select gezelschap van 70 Nederlanders afgereisd naar Canada voor het WK obstakel run van 3/15 km en van de teamwedstrijd. 

Jesper legt uit: ”Ik voetbal al van kleins af aan bij Zevenhoven. Alle elftallen heb doorlopen en speelde afgelopen jaren in de selectie. Totdat ik ongeveer een jaar geleden in aanraking kwam met obstakel runs via mijn sportschool die de run Alphen a/d Rijn organiseerde. Op deze eerste run kreeg ik positieve reacties en kreeg de smaak helemaal te pakken. Maandelijks heb ik ongeveer 1 à 2 wedstrijden in Nederland/België/Duitsland. Wij trainen hiervoor in de sportschool, op een survivalparcours of op een locatie waar we de obstakels kunnen oefenen die wij in de runs tegen komen.”


Als Obstakel Run-specialist is Jesper een prima toegevoegde waarde voor het Run 4 Fun-team van Zevenhoven. “Met een paar andere jongens houd ik me bezig met de obstakels. Tijdens al mijn runs vond ik er één erg leuk en dit hebben wij nu ook in ons parcours toegevoegd.”

Ook bij het opzetten van zo’n nieuw evenement kom je regelmatig ‘obstakels’ tegen. “Vooral de vergunning was een dingetje…” meldt Hélène. “Maar gelukkig heeft ons commissielid Renate Kool zich hierover gebogen. We hopen op een mooi evenement voor jong en oud voor de hele omtrek. De aanmelden stromen al lekker binnen dus dat gaat helemaal goed komen! Publiek is van harte welkom, ook bij de afterparty. “

Ook meedoen aan de Run 4 Fun Zevenhoven?! Deelnemen kan als koppel (ouder-kind), individu of in een groep. Deelnemen kost € 7,50 per persoon. Kijk voor meer informatie op de website: www.run4funzevenhoven.nl.