Twee optredens jongenskoor Dzvinochok

Nieuwkoop/Langeraar – Het jongenskoor Dzvinochok (klokje) uit Kiev geeft twee concerten in de gemeente. Op 6 november in Langeraar en op 7 november in Nieuwkoop.

Het koor werd in 1967 in Kiev opgericht met als doel het behoud en bevordering van spirituele muzikale tradities door jongens- en mannenkoren die in de Oekraïense cultuur een grote rol spelen. Dzvinochok mag zich inmiddels het beste jongenskoor van Oekraïne noemen. Zij oogsten in binnen- en buitenland veel lof.

Sinds begin jaren ’90 komt dit koor jaarlijks naar Nederland voor een tournee door het hele land. Een enthousiaste groep vrijwilligers die het koor een warm hart toedraagt, neemt het ieder jaar op zich de optredens en het verblijf in ons land bij gastgezinnen te organiseren.

Dirigent Ruben Tolmachov maakt een keuze uit hun brede repertoire van Russisch-Byzantijns origine, klassiek Westerse koormuziek, Amerikaanse Spirituals en Oekraïens traditionele gezangen. Ook een selectie kerstliederen staat voor dit jaar op het programma.

Twee concerten

U bent welkom op dinsdag 6 november in de H. Adrianuskerk aan de Langeraarseweg 90 te Langeraar of op woensdag 7 november in de Onze Lieve Vrouwe Hemelvaartkerk aan de Dorpsstraat 35 te Nieuwkoop.

Voor beide concerten geldt: deur open 19:30 uur, aanvang concert 20:00 uur. De toegang is gratis! Aan het eind van het concert wordt er voor het koor een bijdrage gevraagd, als blijk van waardering en om de kosten van de tournee te dekken. Er zullen ook cd’s te koop zijn.

Meer informatie over Dzvinochok, de Nederlandse organisatie, de volledige concertreeks 2018 en een impressie van hun zangkwaliteit op: www.dzvinochok.nl