Twee dames bij Kale Kenners

Ter Aar – Vrijdagavond 3 november begonnen De Kale Kenners aan hun vierde uitzending. Waar normaal gesproken de mannen de overhand lijken te hebben in de twee takken van sport die vanavond werden besproken schoven twee dames aan bij de heren.

Helene verkleind

Helene Heemskerk (foto boven) speelde 152 wedstrijden op het hoogste niveau van Nederland, allereerst bij FC Utrecht en later bij ADO Den Haag, waar onder andere Sarine Wiegman haar trainster was. Het waren zeer leerzame en succesvolle jaren voor Heemskerk met als meest aansprekende prijs, de winst van de KNVB- beker en de Supercup. Zij is nu actief bij Buitenveldert, het damesvoetbal bolwerk met maar liefst 500 leden. Naast het zelf spelen geeft zij ook training bij deze club. Het TC3 diploma heeft zij al op zak en Heemskerk heeft zeker de ambitie om in de toekomst, na haar actieve loopbaan, het trainersvak op een hoger niveau te gaan uitoefenen.

Niet voor het eerst dit seizoen was er aandacht voor biljarten. Na in een eerdere uitzending individuele prestaties te hebben belicht was het nu de beurt aan Biljartvereniging De Plas in de persoon van Petra Lips, de voorzitster van deze club. Ook werd Lips met haar team twee jaar achtereen Nederlands kampioen. Een echte sportvrouw, die doodziek kan zijn na het verlies van een partij, zo bleek al snel.

Petra verkleind

Met 143 leden is De Plas best wel een flinke vereniging, maar zoals bij met name de binnensporten is een terugval van het ledenaantal waar te nemen. Door het organiseren van enkele ludieke evenementen en vooral door het netwerken van de huidige leden hoopt men dit te reduceren en het hoofd te bieden. Men ziet dit het beste terug in minder competitie spelers. Maar al met al was Lips positief gestemd over de vereniging en straalde dit ook zeker uit.

Op vrijdagavond om 19.00 uur op RTV Hollands Midden zullen De Kale Kenners weer te horen zijn met uiteenlopende gasten. Deze zender is te horen op 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel voor de inwoners van de gemeente Nieuwkoop. Ziggo abonnees kunnen terecht via kanaal 1918 en kanaal 43. Tevens is er de website www.rtvhollandsmidden.nl als luistermogelijkheid.