Twee aanhoudingen voor bezit en mogelijk handel in drugs

Kaag en Braassem / Nieuwkoop – Door basisteam Kaag en Braassem is in korte tijd twee mannen aangehouden voor het bezit van grote hoeveelheden drugs.

Ze worden daarnaast verdacht van het handelen in drugs vanuit hun auto’s en kregen een last onder dwangsom opgelegd. Er is geen verband tussen de zaken. Rieke Zijlmans Teamchef Kaag en Braassem: “Wij werken nauw samen met gemeenten om deze vorm van criminaliteit de kop in te drukken”.
Het komt regelmatig voor dat iemand handelt in drugs vanuit een auto. Rieke Zijlmans, Teamchef Kaag en Braassem: ‘Drugshandel accepteren wij niet. Als de politie constateert dat personen drugs bezitten en het mogelijk verkopen dan rapporteren wij dat -naast strafrechtelijke vervolging- aan de betreffende gemeente. Gemeenten en politie werken op deze manier nauw samen om drugsdealers af te schrikken en daarmee het druggebruik terug te dringen’.
Kaag en Braassem
In de Gemeente Kaag en Braassem is op vrijdag 22 mei een 26-jarige man uit Hillegom aangehouden in zijn auto. Hij was in het bezit van 22 sealbags cocaïne, meerdere telefoons en een contant geldbedrag van een paar honderd euro. Hij wordt strafrechtelijk vervolgd en wacht het vonnis in vrijheid af. Naast het strafrechtelijk traject is de man door de gemeente een last onder dwangsom opgelegd, om herhaling van de overtreding te voorkomen. Als de man een volgende keer weer (een handelshoeveelheid) drugs in zijn bezit heeft, legt de gemeente hem per keer een dwangsom op van 5.000 euro, met een maximum van 20.000 euro.
Nieuwkoop
Donderdag 12 juni is in de Gemeente Nieuwkoop een 45-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij had een grote hoeveelheid drugs in zijn bezit. Agenten hielden de man in eerste instantie aan omdat de APK van zijn auto was verlopen. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van drugs. Bij het doorzoeken van zijn auto troffen ze verschillende hoeveelheden hennep, cocaïne en heroïne aan. Ook had hij ruim 1.200 pillen amfetamine en XTC in bezit. De verdachte zit in voorarrest in afwachting van de uitkomst van zijn strafzaak. De gemeente Nieuwkoop legt hem een last onder dwangsom op van 5.000 euro, met een maximum van 20.000 euro.
Drugsdealers worden aangepakt
Bewoners kunnen veel last hebben van drugsgebruik en dealen in drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld vaak niet geschuwd. Van dat geweld kunnen ook onschuldige omstanders de dupe worden.
Heeft u vermoedens van drugshandel? Meld dit dan via 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u uw vermoedens melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.