Tussen figuratief en abstract

Nieuwkoop – In oktober exposeren Maria Kemps met schilderijen en Ton Scheerhoorn met beelden van metaal. Locatie: Reghthuys Nieuwkoop.

Het is een gratis toegankelijke expositie, die geopende is op zaterdagen 13, 20 en 27 oktober van 10-16 uur en op zondagen 14, 21 en 28 oktober van 13-16 uur.

De acryl- en olieverfschilderijen zijn abstract figuratief. Dus uitgaande van b.v. mensen of landschappen wordt gewerkt naar een minder duidelijk beeld. De kunst van het weglaten is hier toegepast. De kleuren hebben wel veel contrast. Het is dan ook een vrolijk gezicht om te zien hoe bloemen of een ware “invasie van fietsen met hun sturen” hierin nog nét te ontdekken zijn! Ton Scheerhorn maakt ontwerpen op ware grootte en gaat dan aan de slag om te lassen, snijden, walsen en andere bewerkingen. Onderdelen worden aan elkaar gelast en afgewerkt. Vele laagjes worden soms op elkaar gelast om tot een beeld te komen. Soms gaat hij aan de slag met steen en dan zie je wederom de ruige vorm en het ontbreken van details.