Transparante kracht & staal met emotie

Nieuwkoop – Ubaldo Sichi en Herman Wansing exposeren in april in het Reghthuys in Nieuwkoop. De opening, waarbij de kunstenaars over hun werk zullen vertellen, vindt plaats op zondag 9 april om 15.00 uur.

staat expo

Werk van Wansing

De in Florence geboren kunstenaar Ubaldo Sichi ziet het als zijn taak als beeldend kunstenaar associaties op te roepen bij de toeschouwer. Hij heeft daartoe een bijzonder procedé ontwikkeld: wie goed naar zijn werk – schilderijen en kamerschermen – kijkt, ontdekt er een tweede, diepere laag in, die een geheim bevat. Dit bereikt hij door reliëfs van transparant acryl in de schildering te integreren. Ook al worden ze niet direct opgemerkt, ze zijn een wezenlijk aspect van zijn werk dat je verrast en uit balans kan brengen. Daardoor wordt je waarneming scherper en de belevenis intenser; je kunt de figuren associëren met gedachten, herinneringen, geesten.

Herman Wansing, werkzaam in de wereld van roestvast staal, ontdekte zijn creatieve aspiraties toen hij voor iemand een object van rvs maakte. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld als beeldend kunstenaar.
Roestvast staal is goed te bewerken. Het is buigzaam en tegelijkertijd vormvast. Dit symboliseert voor Wansing de transitie naar onvergankelijkheid; vanuit die gedachte maakt hij ook beelden die geschikt zijn als urn. Behalve het lassen en slijpen doet hij alles met de hand, tot en met het polijsten met fijn schuurpapier.
Zijn recente werk vertoont vaak een gat in het midden, waardoor het een relatie aangaat met zijn omgeving, terwijl de vorm zich naar de voorgrond dringt.

De expositie kan bezocht worden in de weekenden van 8/9, het paasweekend 15/16/17 en 22/23 april.
Openingstijden op zaterdag 10-16 uur, op zondag en 2e paasdag 13-16 uur. De toegang is gratis.