Toekomst Aarweide verzekerd

Nieuwkoop – Sinds 2011 ontvangt de Stichting tot behoud zwembad Aarweide jaarlijks een subsidie voor het in standhouden en de exploitatie van het openlucht zwembad.

aarweide

Het zwembad heeft een belangrijke maatschappelijk functie en veel van de inwoners maken gebruik van het zwembad. De stichting Aarweide krijgt nu een meerjarensubsidie.

Bij het zwembad zijn maar liefst 125 vrijwilligers actief en heeft daarnaast een aantal (parttime) medewerkers. Het populaire buitenbad draait dus vooral op de inzet van vrijwilligers. Dankzij de enorme inzet van medewerkers en vrijwilligers werd zwembad Aarweide in 2013 verkozen tot beste buitenzwembad van Zuid-Holland. Landelijk staat de Aarweide op de derde plaats van beste buitenzwembad.

Het college is trots op deze resultaten. Op basis van gesprekken met de stichting en de meerjarenbegroting van het zwembad is het college dan ook van mening dat de Stichting met deze inzet en resultaten in aanmerking mag komen voor een meerjarensubsidie. Het college stelt daarom aan de gemeenteraad voor om voor Stichting Aarweide een meerjarig subsidiekader af te geven. Als de gemeenteraad hiermee instemt krijgt de stichting van 2016 t/m 2025 een jaarlijkse subsidie.