Thuis bij de IJsbarbaren

Ter Aar – Vrijdag 2 september 2016 starten de musicalrepetities voor de nieuwe jeugdmusical ‘Thuis bij de IJsbarbaren’ in Ter Aar. De repetities vinden plaats in basisschool de Vosseschans in Ter Aar. Er zijn nog een aantal plekjes beschikbaar.

In september 2016 start stichting !Triggr in goede samenwerking met Bas van Waard weer met een nieuwe dansmusical. De vorige 2 musicals waren een groot succes en werden destijds afgerond met een spetterend optreden in Ter Aar. De nieuwe dansmusical is geschikt voor kinderen uit groep 4 tot en met 8. Kinderen van basisscholen uit Ter Aar, Langeraar, Nieuwkoop, Zevenhoven, Noorden, Leimuiden, Woubrugge, Alphen aan den Rijn worden allen uitgenodigd om hieraan mee te doen.

De musical heet: Thuis bij de IJsbarbaren en is door Bas van Waard, van ‘De Dansende Tijger’ uit Haarlem zelf geschreven. Hij begeleidt de lessen, speelt cello ter muzikale ondersteuning, maakt de decors met kinderen zelf.

Er wordt 15 keer geoefend voor de musical. Daarna volgt er een uitvoering voor ouders, opa’s, oma’s en andere genodigden. Het belooft weer een spektakel te worden. Doe jij ook mee? Let op: We organiseren dus één musical waarin we minimaal 15 kinderen willen laten optreden. Zo kan elk kind zich focussen op zijn/haar eigen rol. De lessen gaan dus alleen door als we minimaal 15 aanmeldingen hebben (maximaal 18).

Het Verhaal:

Ongeveer 10.000 jaar geleden, op een plek tussen Engeland en Nederland waar nu de Noordzee is, woonde eens een bonte gemeenschap van ‘Sneeuwbarbaren’. Een zwaar leven bij een temperatuur van 60 graden onder nul en een stormachtige wind. Attila van der Hun, Beitel Bob, Leonora de IJsvlinder, Katrina Kraakbeen en nog twaalf anderen leven van de jacht en dat is nog allemaal tot daar aan toe, maar ze worden ook gehinderd door een ongewenste gast: Het Beest-Zonder-Achternaam dat deze lieden bedreigt. Maar de dames en heren hebben voor wel hetere vuren gestaan… Dus deze hobbel in het leven zullen ze ook wel weten te nemen… Denk ik.

De uitvoering van de musical vindt plaats op zaterdag 14 januari in de Vlinder, startend om 14:00 uur. Deze uitvoering is alleen voor genodigden.

Meer info en aanmelden: http://www.triggr.nu/agenda/dansmusical-sneeuwbarbaren/all/

Bas van Waard 2 Jan. A4 2017-1