Ter Aarse brandweer twee keer in actie

De vrijwillige brandweer van Ter Aar is zaterdag 22 juli twee keer kort achter elkaar inectie geweest.

brandje

Foto D. Wisker

Om 18.20 uur kwam er een melding van stank (gaslucht) in de Hoogerheijdestraat. Wegens de zomerregeling was Aarlanderveen ook geroepen. Ter Aar was met voldoende mensen,dus de komst van Aarlanderveen was niet noodzakelijk.
Op een zolder van een woning aan eerder genoemde straat werd een gaslucht geroken waarop de brandweer werd ingeschakeld.
Door alle ruimtes af te gaan werd de veroorzaker gevonden. Een (hobby) gasbusje was de boosdoener. Deze stond zachtjes te sissen. Het busje werd naar buiten gebracht de ruimte geventileerd. Na de laatste metingen werd de woning weer vrij gegeven en kon de brandweer terug naar de kazerne.

Buitenbrandje

Maar nog maar net terug van de vorige melding werden de brandweerlieden (nu van Ter Aar en Nieuwveen) opgeroepen voor een buitenbrand. Nieuwveen hoefde echter niet in actie te komen, omdat Ter Aar nog voldoende mensen had.
Een stapel hout op een afgesloten terrein aan de H. van Beijerenstraat stond in brand. Een oplettende wielrenner heeft de brand gemeld en heeft de brandweer gebeld. Omdat de stapel dicht op elkaar lag is de stapel uit elkaar gehaald en vervolgens geblust.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.