Ter Aar denkt na over toekomst dorpshart

Ter Aar – Hét dorpshart van Ter Aar moet een aantrekkelijke plek zijn met een sterke mix van functies waar je efficiënt je boodschappen kan doen.

Daar zijn ondernemers, vastgoed eigenaren en ook inwoners het wel over eens.
Bureau BRO helpt de gemeente bij het opstellen van een visie voor het Ter Aarse centrum. In De Vlinder zijn 2 en 9 maart bijeenkomsten gehouden om te horen hoe de verschillende doelgroepen hierover denken.
Goede input
Op beide avonden is door de aanwezigen goede input geleverd. Op positieve en constructieve wijze spraken de aanwezigen over de looproute in het centrum en over het parkeren. Er zou nog wat horeca (met terras) bij kunnen en het langgerekte centrum moet wat compacter. Ook is het betrekken van de huidige Vlinderlocatie bij de vorming van een compact centrum een goed idee.De komende periode zal BRO met alle input hun analyse aanvullen. Daarna zal BRO realistische scenario’s uitwerken die weer gedeeld worden met alle belanghebbenden (zoals bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren). De gemeenteraad neemt in het najaar een besluit over de visie op het Ter Aarse dorpscentrum.