‘t Is weer voorbij die mooie zomer …

Regio – Er lijkt definitief een einde aan die mooie zomer te zijn gekomen. Na de zondvloed van woensdag druppelen we nog wat na in het weekend, alhoewel het zondag nog best aardig wordt.

Vanochtend, vrijdag, start de dag met wolkenvelden en enkele buien. Vanuit het westen breekt de zon door en wordt het overwegend droog. Alleen in het noordwesten en noorden houden de buien aan. ‘s Middags is er een mix van zon en stapelwolken. In het noorden en noordwesten is kans op een enkele bui. Elders blijft het waarschijnlijk droog. In het midden en de Randstad wordt het 17-18 graden. De westenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland. Aan de kust waait het vrij krachtig tot krachtig.

Zaterdag heeft het noordwesten te maken met veel bewolking. Bovendien is daar kans op een beetje regen. Verder naar het zuidoosten is de bewolking dunner en breekt een waterig zonnetje door. Onder de sluierbewolking ontstaan in de zuidoostelijke helft stapelwolken. De middagtemperatuur komt uit op 19-21 graden.

Zondag is het prima weer met een mix van zon en stapelwolken. De maxima variëren van 20 graden in het noordwesten tot 23 in het zuidoosten. Er staat weinig wind en voor het gevoel is het dan ook aangenaam. Vooral in de noordwestelijke helft van het land is kans op een enkele bui. Elders blijft het waarschijnlijk droog.

De dagen daarna wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en kan een bui ontstaan.

Bron: weeronline