Succesvolle Halve Marathon Nieuwkoop

Nieuwkoop – De 32e Halve Marathon van Nieuwkoop is zondag 2 september weer zeer succesvol verlopen.

Onder ideale weersomstandigheden gingen de wandelaars en hardlopers van start op de verschillende afstanden. Uit de reacties van de deelnemers, bijna 50 meer dan in 2017, bleek een grote tevredenheid over de organisatie van het evenement.

De deelnemers aan de 10 kilometer startten opnieuw in de Meije bij het gebouw van Natuurmonumenten; evenals vorig jaar werd dit door de deelnemers bijzonder gewaardeerd. Het vervoer naar de start was perfect geregeld via de bussen van Verhoef en gelukkig viel de drukte in de Meije erg mee zodat de lopers voldoende ruimte hadden om prettig te kunnen lopen.

De start en finish van het Nieuwkoopse evenement was iets verlegd ten opzichte van de vorige jaren en samen met de prijsuitreiking die deze keer in de muziektent plaatsvond gaf dit een grotere betrokkenheid van het publiek met de deelnemers. Het bleef dan ook nog lang gezellig druk in het centrum van Nieuwkoop.

Winnaar van de halve marathon bij de vrouwen was Caiti Givuana in 1:31:34 en bij de mannen ging de overwinning naar Brent Pieterse in 1:18:21. De overige uitslagen zijn te vinden op www.nieuwkoophalvemarathon.nl of op uitslagen.nl