Stevige bries op Hemelvaartsdag

Langeraar – De leden van WaterSportvereniging Langeraar (WSVL) hebben met een stevige bries gezeild op Hemelvaartsdag.

Er stond 10 mei een stevige bries en het was voor sommige zeilers zelfs lastig om vanuit de box naar de plas te komen. Nadat de stuurman van de reddingsboot was gearriveerd kon de startprocedure beginnen voor de 9 boten in de eerste manche. Met name de lasers hadden het moeilijk met de wind en diverse boten sloegen om en soms moest de stuurman hard achter zijn boot aan zwemmen.

Dat er veel krachten op de grootschoot kwamen te staan merkte een 16m2, want spontaan werd het grootschootblok kapot getrokken. Uiteindelijk is iedereen (al dan niet met hulp van de reddingsboot) na de zware race veilig in de haven gekomen. Peter en Flip waren het snelst.

De tweede wedstrijd startte met 6 boten om 14.00 uur en de weersomstandigheden waren toen iets rustiger dan bij de eerste wedstrijd. Er wordt ook nu weer hard gevaren en de laser van Gerard en Jettie had er duidelijk zin, want kort na de start kwam de boot op kop en tot de finsih bleef dat zo.

Het veld bleef iets dichter bij elkaar en het was steeds stuivertje wisselen wie er 2e , 3e of 4e lag.

Het venijn zat duidelijk in de staart. Met nog 1 boei voor de finish te ronden was er een verbeten strijd wie er als 2e of 3e afgeblazen werd. Die strijd ging tussen de winnaars van de eerste rece (Peter en Flip) en Jasper. De winnaars van ronde 1, hadden echter pech, hun mastkoker brak en ze vielen uit met materiaalpech.

Nadat alle boten binnen waren, werd alles opgeruimd en is er veel nagepraat over spannende momenten tijdens de wedstrijden.

Uitslagen

10 mei 12.00 uur

1. Peter Sander en Flip Beekman

2. Gerard en Jettie vd Hoorn

3. Hans Koelemen en Brigitte Boomer

4. Andre Nieuwenhuize

5. Jasper Koeleman

6. Albert Meyer

7. Joost van Leeuwen

8. Paul van Herp en Ria Sanders

9. Wim en Agatha van Kints (n.g. – pech)

10 mei 14.00 uur

1. Gerard en Jettie vd Hoorn

2. Jasper Koeleman

3. Hans Koelemen en Brigitte Boomer

4. Wim v Kints en Paul van Herp

5. Andre Nieuwenhuize

6. Peter Sanders en Flip Beekman (n.g. – pech)