Stercelliste terug in Nieuwkoop

Nieuwkoop – Het zesentwintigste concertseizoen van Stichting Kamermuziek Nieuwkoop wordt geopend door meestercelliste Ella van Poucke.

Ella van Poucke Foto Simon van Boxtel

Ella van Poucke (foto: Simon van Boxtel)

In januari van dit jaar was Van Poucke voor het eerst te horen in onze serie en maakte grote indruk met haar subtiele en diep muzikale spel. Op 28 oktober aanstaande is zij opnieuw te gast in de Remonstrantse Kerk en vormt een strijktrio met violist Stephen Waarts en altviolist Gyorgy Kovalev. Samen spelen zij serenades van Ludwig van Beethoven en Ernö Dohnányi.

Sinds haar debuut op tienjarige leeftijd in het Concertgebouw te Amsterdam heeft Ella in diverse bezettingen opgetreden op vele belangrijke podia in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Ze won talloze prestigieuze prijzen, waaronder de eerste prijs tijdens het Internationale Isang Yun Cello Concours in 2015. Als kamermusicus trad ze op met het beroemde Prazak Quartet en met grootheden als Andras Schiff, Colin Carr, Gary Hoffman, Vilde Frang en Claire Desert.

Alle info

Zaterdag 28 oktober, Remonstrantse Kerk Nieuwkoop: Ella van Poucke, cello / Stephen Waarts, viool / Georgy Kovalev, altviool. Kaarten: volwassenen € 25,00 / kinderen en jongeren t/m 18 jaar € 6,00 / verkrijgbaar bij ’t Gouden Hart van Nieuwkoop, Dorpsstraat 105, 0172-579292

Zie ook www.kamermuziek-nieuwkoop.nl