Stembureauleden gezocht

Nieuwkoop – Op 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats.

De ontwikkelingen rondom Covid-19 vragen om veel extra maatregelen. Zo moet de gemeente voldoende geschikte stemlokalen vinden waarin we deze maatregelen zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Voor deze verkiezing zoeken we mensen die het leuk vinden om te helpen. De gemeente Nieuwkoop doet mee aan het experiment ‘Centraal stemmen tellen’. Dit houdt in dat we de uitslag op de avond van de verkiezing alleen op partijniveau tellen. De complete telling op kandidaat niveau gebeurt de volgende dag op 18 maart.
Vindt u het leuk om op 17 maart op een stembureau te werken of wilt u helpen bij het tellen van de uitgebrachte stemmen? Geef u dan op via het emailadres verkiezingen@nieuwkoop.nl. De stembureaus zijn op de verkiezingsdag geopend van ’s ochtends 7.30 uur tot ‘s avonds 21.00 uur. Om als lid op het stembureau te zitten moet u wel een onlinetraining volgen. Leden van het gemeentelijk stembureau hoeven geen training te volgen, zij krijgen telinstructies van de voorzitter. Uiteraard ontvangt u een vergoeding voor uw werkzaamheden:
Werkzaamheden Vergoeding
Voorzitter stembureau € 210,
Lid stembureau € 190,
Lid dagdeel € 95,
Teller verkiezingsdag VVV bon t.w.v. € 30,
Teller op 18 maart € 90,
Vervroegd stemmen
Op maandag 15 en dinsdag 16 maart kan Nederland mogelijk vervroegd naar de stembus. Bent u eventueel ook beschikbaar op deze dagen om zitting te hebben op een stembureau? Geef u dan ook op via verkiezingen@nieuwkoop.nl.