Start jubileumjaar tijdens nieuwjaarsontmoeting

Nieuwkoop – Het was druk tijdens de nieuwjaarsreceptie op 2 januari in het gemeentehuis te Nieuwveen.

De vele bezoekers kregen geen standaard toespraak van de burgemeester, maar zagen de bisschop van Utrecht op het toneel verschijnen. Burgemeester Buijserd verdiepte zich voor zijn laatste nieuwjaarsspeech in de historie van Nieuwkoop en vertelde de aanwezigen wat de link met Utrecht was. Hij suggereerde dat het ook vandaag de dag nog niet zo gek is om ook af en toe naar het oosten te kijken voor een goede samenwerking.
Muziekgezelschap Goet ende Fyn (middeleeuwse muziek) verzorgde de muziek tussen de optredens door. Na de toespraak van de burgemeester volgde een scène uit het toneelstuk Nieuwkoop 750 jaar. Het was de scène waarin de zigeuners (volgens de legende) stranden bij de grens van Nieuwkoop (Woerdense Verlaat). Het wiel van de wagen brak en dat zou later een reden zijn van het gebroken wiel in het Nieuwkoopse wapen. Het hele toneelstuk is op 4 en 5 juli in de open lucht te zien.
Er werd een filmpje vertoond waarin Johan de Bruyn van Buytewech vanuit het verleden naar de toekomst keek. Hij “zag” inwoners van nu praten over klimaat, zonnepanelen, dorpsraden, participatie en omgevingsvisie. De zin “Vraag niet wat de gemeente voor jou kan doen, maar bedenk wat jij voor de gemeen(schap) kan doen.”, was ook de inleiding voor de uitreiking van de vrijwilligersprijs.
Wethouder Wolters reikte de jeugdvrijwilligersprijs uit aan de tienjarige Stanley Rijlaarsdam. Hij kreeg de prijs voor zijn hulp en inzet bij de jaarlijkse dorpsmarkt in Zevenhoven en bij Sport Vereniging Zevenhoven. De vrijwilligersprijs was voor Danny van Eijk. Hij zet zich in voor  een keur aan vrijwilligersactiviteiten en dat was reden voor het vrijwilligerscomité om hem te eren met de vrijwilligersprijs.