Start bouw nieuwe huurwoningen Nieuwveen

Nieuwveen – Wethouder A. Ingwersen en directeur C. Nolet van Woningstichting Nieuwkoop (WSN) hebben donderdag 27 september een eerste bouwelement geplaatst voor de bouw van 12 huurwoningen in de wijk De Verwondering.

Om exact 10.00 uur vertelde eerst wethouder Ingwersen blij te zijn met de de bouw van de huurwoningen in de bijzonder gevarieerde woonwijk. ‘We hebben in deze wijk vrijstaande woningen, bouwblokken van gezamenlijke bewonersinitiatieven, (CPO), het Futurahuis (verzorgd wonen) en binnenkort dus ook sociale huur. Het is hier prachtig wonen.’

Directeur Nolet zei ook blij te zijn dat WSN nu huurwoningen in Nieuwveen krijgt. ‘Bovendien hopen we met deze nieuwe woningen meer dan 12 woningzoekende gezinnen te helpen, want we speciale criteria om de doorstroming te bevorderen.’

Onder toeziend oog van de Raad van Commissarissen en collega’s van WSN, afgevaardigden van de bouwer, architect en gemeente plaatsten de dames vervolgens het eerste element.

Het project De Verwondering (Veldesdoorn, hoek Parkzicht te Nieuwveen) bestaat uit twee rijtjes van ieder zes eengezinswoningen met tuin. De woningen zijn ontworpen door Architectenbureau Guido Bakker uit Veenendaal en technisch uitgewerkt door Bouwburo AGB, samen met Constructieadviesbureau De Lange uit Nijkerk. Vergeer Bouw uit Reeuwijk verzorgt de realisatie.

De twaalf woningen krijgen drie slaapkamers, zijn levensloopbestendig, veilig, comfortabel en energiezuinig. Ze zijn uitermate geschikt voor (jonge) gezinnen.

WSN start één dezer dagen met de verhuur, voor meer informatie: https://wst-nieuwkoop.nl