Sport Schoon

Nieuwkoop –  Op een schone club is het fijner sporten, leuker wedstrijden kijken of recreëren.

Veel clubs doen al veel op het gebied van ‘schoon’. Toch blijft er vaak nog zwerfafval op en om de club liggen en daar willen we met het nieuwe project Sport Schoon iets aan doen.

Maak uw sportclub supporter van schoon en ga met elkaar aan de slag om niet alleen de velden, maar ook de omgeving schoon te houden. Een deel van dat zwerfaval kunt u kwijt in de nieuwe PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons) container, net als thuis. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een besparing in de kosten.

Sportclubs die een gebied rondom de vereniging adopteren en structureel schoonhouden van zwerfvuil kunnen sparen voor een zelfgekozen spaardoel. Zorg samen voor een schone en sportieve club. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Pauline Wilbrenninck, via pauline@theplasticrebel.nl of via 0610219128.

19 september was het World Cleanup Day en hier deden ook verenigingen uit onze gemeente aan mee. Zo gingen bijvoorbeeld de kinderen van de Dorpsboerderij in Nieuwkoop op stap, de voetballers in Zevenhoven, de tennisjeugd in Nieuwveen, Zevenhoven en Nieuwkoop, de hockeyers en liepen in Noorden de voetbalmeiden O17 een rondje. De voetbal in Nieuwkoop spande met 60 deelnemende kinderen de kroon! Bedankt allen voor jullie inzet voor een schonere gemeente.