Spies opent tentoonstelling 100 jaar Lyceum

Regio – Burgemeester Liesbeth Spies, zelf oud-leerling van het Groene Hart Lyceum, opende vrijdag 9 november, in galerie STA-ART in Alphen aan den Rijn, de beeldende kunst-tentoonstelling ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de school.

(foto Walter Planije)

Curator Wim Janssen bracht werk samen in verschillende disciplines van huidige en oud-docenten en oud-leerlingen. Onder het genot van een hapje en een drankje bekeken enkele tientallen aanwezigen de tentoongestelde werken en luisterden naar muziek van Toon Roos.

Aan burgemeester Liesbeth Spies de eer om de expositie officieel te openen.(zie foto) In haar speech bracht ze haar eigen tijd op het Lyceum ter sprake, en hoe vreemd het was om haar voormalige docenten nu te mogen tutoyeren. Andersom merkte ze op, leken de docenten te aarzelen tussen ‘Liesbeth’ of ‘burgemeester’. Ook sprak ze over haar eigen vorming van kind tot volwassene en over haar verwachting dat leerlingen die nu op het Lyceum zitten, over enkele jaren belangrijke plaatsen in zullen nemen in het openbare leven.

Tijdens de expositie zijn werken te zien van (oud-)docenten Wim Janssen, Jan van Lokhorst, Ben van Oers, Petra Verlooij en Hannie Rieuwerts, en van oud-leerlingen Desiree Verkerk, Nelleke Nieuwboer, Maarten Bakker, Imme Kooman, Kim Bouwman, Brigitte Drexhage, Isolde van Meerten, Nanette Smeets, Ingen Wagenaar, Gert Rietveld, Sylvia de Boer en Ellen Windhorst. De expositie is nog geopend tot 13 december.

Tot en met 17 november worden in en buiten de school nog diverse activiteiten georganiseerd rondom het honderdjarig bestaan van het Groene Hart Lyceum. Zo staat de jaarlijkse cultuurdag in het teken van 100 jaar Lyceum, is er een goede doelen-dag en een grote reünie.