Spektakel in Nieuwveen eindigt gelijk

Nieuwveen – Nicolaas Boys en Altior schotelden zondagmiddag het publiek een alleraardigst duel voor. Na 90 minuten prijkte er 2-2 op het scorebord.

DSC02733 verkleind

De Nieuwveners startten tegen promovendus Altior uitstekend, binnen het half uur creëerde de formatie vier fraaie kansen, men wist er echter niet één van te verzilveren. Spits Menno Moerdijk brak vlak voor rust toch de ban en schoot de thuisclub op een verdiende voorsprong: 1-0. Op het moment dat een ieder aan de thee dacht te beginnen, schoot Ed van der Weijden de Langeraarse ploeg, na een perfecte voorzet van Marco Pellegrom, langszij: 1-1.

De tweede helft begon Altior furies en stond het beduusde Nicolaas Boys plotseling achter toen Tom van der Weijden ploegmaat Ed van der Weijden vond: 1-2. Welgeteld één minuut mocht de Langeraarse formatie daar van genieten, amper zestig tellen later torende Menno Moerdijk hoog boven iedereen uit en kopte hij het leder fraai achter Jeroen Sassen: 2-2.

Het verloop van het duel bleef boeien, radioverslaggever Jan Wouters sprak zelfs van een “spektakelstuk”. Het laatste half uur kregen beide ploegen de kans om het duel naar zich toe te trekken, gescoord werd er echter niet meer. Daarmee kende de wedstrijd geen verliezer en was het publiek de grote winnaar!