Sociale huurwoningen Ter Aar

Nieuwkoop – Wethouder Paul Platen en corporatiebestuurder Danny Visser ondertekenden dinsdag 11 juli een grondovereenkomst.

grondcontract

Met dit contract verkoopt de gemeente grond aan de Middelweg in Ter Aar aan Woondiensten Aarwoude. Hiermee komt de weg vrij voor de bouw van zes zogeheten comfortwoningen. 

Wethouder Paul Platen: “Ik ben heel blij met deze overeenkomst. Er is grote behoefte aan meer sociale huurwoningen.  Op 6 juli besloot de gemeenteraad unaniem voor de vaststelling van het bestemmingsplan Middelweg. Een mooi resultaat en vooral goed nieuws voor mensen die zijn aangewezen op sociale huur. Met de ondertekening van dit contract zetten we een volgende stap.”  Corporatiebestuurder Danny Visser vult aan: “Samen met de gemeente spraken we in 2015 af om te zorgen voor meer sociale huurwoningen. Inmiddels zijn de eerste woningen in Langeraar al opgeleverd. Mooi dat we nu de tweede grondovereenkomst kunnen tekenen, zodat ook in Ter Aar extra woningen gebouwd kunnen worden. Complimenten aan de gemeente voor de voortvarendheid!”  De gemeente gaat er van uit dat het bestemmingsplan eind september onherroepelijk is.