Snerttocht van RTC Nieuwkoop

Nieuwkoop – Zondag 1 maart organiseert fietsclub Recreatieve Toer Club Nieuwkoop de eerste fietstochten van het nieuwe fietsseizoen, de zogenaamde “Snerttochten”.

Er kunnen twee afstanden worden gereden. De korte fietstocht van 40 km gaat via Zevenhoven, De Hoef naar Wilnis  waar bij café De Schans een koffiestop gepland is. Daarna gaat de tocht via Woerdens Verlaat en Noorden weer naar Nieuwkoop. De lange tocht is 65 km lang en gaat via Nieuwveen, De Hoef, Abcoude, Baambrugge en Wilnis naar café De Schans waar de koffiestop gepland is. Na een bakkie leut vervolgen ze de rit via Woerdense Verlaat naar Nieuwkoop.
Bij de finish In Nieuwkoop staat bij De Eerste Aanleg een heerlijke kom snert (erwtensoep) klaar.
Beiden tochten gaan zoveel mogelijk over rustige wegen door de natuur en zijn voor GPS navigatie te downloaden vanaf de website van de RTCN. Zowel leden als niet-leden van de RTCN kunnen aan deze tochten meedoen. U kunt starten vanaf Bistro De Eerste Aanleg, Zuideinde 15 in Nieuwkoop. Voor de 40 km tussen 9.00 en 12.30 uur en voor de 65 km tussen 8.30 en 10.30 uur.  Kosten deelname 2,00 euro. Zie voor meer informatie www.rtcnieuwkoop.nl