Siveo ’60 klopt NSV ’46 na strafschoppen

Aarlanderveen – Voorafgaande aan het duel NSV ’46 – Siveo’60 waren de verwachtingen hoog gespannen. Vooral de eerste helft kon, met name NSV ’46, dat niet helemaal waarmaken.

DSC00795 aangepast

Coach Dennis van den Ing hield het eerste part sterkhouders Michael van Koert, Daan Koot en Dylan Rietveld aan de kant en dat was aan het veldspel te zien. Siveo ’60 bleef betrekkelijk eenvoudig op de been en kwam via Lucas Blonk zelfs terecht aan de leiding: 0-1. Terecht omdat de Zegveldse formatie daarvoor al twee behoorlijke kansen aan haar neus voorbij had laten gaan.

De tweede helft tapte NSV ’46 weliswaar uit een ander vaatje, maar was het Mike van der Steen die met een wonderschone goal de marge naar twee vergrootte: 0-2. De Noordenaren moesten komen en deden dat ook. Na de aansluitingstreffer van Daan Koot: 1-2, schoot Dylan Rietveld twee minuten voor tijd zijn ploeg naast Siveo: 2-2.

Voor het brons moesten er strafschoppen aan te pas komen en daarin bleken de Zegvelders na 14 strafschoppen net iets beter: 5-6. Voor NSV misten Menno van Zuylen en Cas van der Hoorn, bij Siveo liet alleen Gerwin Verlaan de elfmetertrap onbenut.

Daarmee pakten de Zegvelders het brons en na de stroeve start tegen Aarlanderveen mag dat gerust een puike prestatie genoemd worden.