Sinterklaasjournaal

Nieuwkoop – Wat als er geen fysieke intochten kunnen plaatsvinden in de gemeente?

Dan bedenk je gewoon iets anders! Daarom kun je Sinterklaas en zijn Pieten volgen in een heus Sinterklaasjournaal van de gehele gemeente Nieuwkoop. Dit is te volgen via Youtube, RTV Hollands Midden en Nieuwkoops.nl
‘’Juist in dit soort tijden is het mooi om de krachten van meerdere comités te bundelen. Samen zorgen we voor een mooi alternatief waar we de jeugd en hun ouders hopelijk een groot plezier mee doen’’, aldus Jorrit Beugeling, één van de initiatiefnemers.
Het journaal, dat zijn debuut maakt in onze gemeente, volgt de avonturen van de Sint en zijn Pieten in de aanloop naar pakjesavond op 5 december. Het Sinterklaascomité, dat bestaat uit vertegenwoordigers uit alle kernen van de gemeente, biedt op deze manier een vrolijk alternatief voor de fysieke intochten die wegens corona niet plaats kunnen vinden dit jaar. ‘’Het sinterklaasfeest is van oudsher een periode waar kinderen volledig in opgaan en centraal staan. Met dit regionale sinterklaasjournaal willen we ervoor
zorgen dat dit feest hun huisjes niet stilletjes voorbij rijdt.’’
Wat je allemaal kunt verwachten?
Heel veel. Zo komen alle kernen van de gemeente aan bod, en heeft ook de burgemeester een rol. Vlogster Sara Verwoerd uit Langeraar presenteert het Nieuwkoops Journaal. Binnen het Nieuwkoops Sinterklaas Journaal wordt er gewerkt met de roetveeg Piet.
Het journaal is vanaf afgelopen maandag 16 november te volgen via Youtube, RTV Hollands Midden en Nieuwkoops.nl. De volgende afleveringen komen om 15:00 uur online en de data zijn:
• Zaterdag 21 november
• Maandag 23 november
• Woensdag 25 november
• Vrijdag 27 november
• Maandag 30 november
• Woensdag 2 december
• Zondag 6 december