September is Waterliniemaand

Nieuwkoop – September is traditiegetrouw de Waterliniemaand. Op de gemeentelijke website besteedt men er aandacht aan.

De Oude Hollandse Waterlinie is ontstaan in het Rampjaar (1672), toen Frankrijk, Engeland en een tweetal Duitse vorstendommen (Munster en Keulen) de oorlog verklaarden aan de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De waterlinie werd gebruikt als militaire verdedigingslinie en ligt tussen het IJsselmeer en de Biesbosch. Dwars door onze gemeente bij Woerdense Verlaat.

Dit jaar staat het festival in het teken van Prins Willem III. De vestigingssteden zijn het decor voor allerlei activiteiten die georganiseerd zijn. Feesten, klassieke concerten en kunstmanifestaties, voor ieder wat wils!

Zo staat de eerste twee weekenden van september Fort Nieuwersluis in het teken van de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie. Er zijn allerlei kunstwerken te zien die geïnspireerd zijn op de Oude Hollandse Waterlinie. Ook zijn er sporen te zien van de Koude Oorlog, kazernes en de militaire gevangenis.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.groenehart.nl. Meer informatie over de Oude Hollandse Waterlinie vindt u op www.oudehollandsewaterlinie.nl.