Schooljeugd weer op pad

Nieuwkoop – We zitten in de laatste week voordat de scholen weer gaan beginnen. De mooie zomer (vakantie) zit er op en de jeugd mag weer naar school. Dat betekent ook weer extra opletten op de weg.

Bellen blazen

Als start van de campagne gaan de kinderen van de St. Nicolaasschool en de Tamboerijn in Nieuwveen op maandag 27 augustus bellen blazen op het schoolplein van de Nicolaasschool. Wethouder Bernadette Wolters geeft hiervoor, na een kort woordje, het startsein om 09.45 uur.

Om aandacht te vragen voor de schoolgaande jeugd worden in veel gevallen spandoeken langs de weg gehangen met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. Verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. De actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt weggebruikers extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.