Scholen en opvang weer van start

Nieuwkoop – Na een lange periode van thuisonderwijs mochten de basisscholen en kinderopvang vanaf 11 mei weer starten.

Vanaf deze week mag ook het Ashram college in Nieuwkoop haar deuren weer openen.

Ashram college: van digitaal weer naar fysiek
Na de basisscholen mag nu ook het middelbaar onderwijs weer starten. John Bakker, vestigingsdirecteur van het Ashram college, vertelt: “6 maart ging ons mooie, nieuwe gebouw open en nog geen twee weken later moesten wij volgens de richtlijnen van het RIVM alweer onze deuren sluiten. In een week tijd gingen we van fysiek onderwijs naar digitaal onderwijs. Vanaf 22 maart kregen onze leerlingen les via de computer en dat gaat goed. Toch is er niets mooiers dan elkaar te zien, samen in een klas te zitten, samen te werken en samen op te groeien. Wij zijn dan ook erg blij dat onze school weer open is.” “Natuurlijk gaat het nog niet helemaal zoals we gewend zijn, want we houden ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent 1,5 meter afstand, looplijnen op de vloer, maximaal acht leerlingen in een lokaal en bij de ingang van de openbare ruimtes staat desinfecterende gel en schoonmaakmiddel. De leerlingen komen voorlopig maximaal twee dagen per week naar school en krijgen de rest van de week nog thuisonderwijs. Ook dit wordt vast weer een bijzondere ervaring!”
Goede onderlinge afstemming
De basisscholen en kinderopvang zijn al weer even gestart. Dit was voor beide partijen een flinke logistieke uitdaging. Door veel samen te werken is alles zo goed mogelijk geregeld voor de kinderen en de ouders. Ook het Ashram College was de afgelopen periode nauw betrokken bij de verschillende overleggen met zowel de gemeente als de basisscholen, opvangorganisaties en het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Wethouder Bernadette Wolters is trots op deze organisaties. “Ik heb gezien hoe hard er gewerkt is om alles zorgvuldig te laten verlopen. De verschillende teams zijn er heel druk mee geweest en het is mooi om te zien hoe goed we in onze gemeente hier samen aan gewerkt hebben. En wat fijn ook dat de basisscholen vanaf 8 juni weer volledig open mogen. De kinderopvang draait inmiddels weer op volle kracht. De afgelopen periode hebben deze organisaties laten zien zeer flexibel en creatief te zijn. Zij stonden klaar voor de inwoners van Nieuwkoop.”
Versoepelen van de maatregelen kan alleen als het coronavirus onder controle blijft. Zorg ervoor dat u zich houdt aan de regels van de scholen en opvang en aan de maatregelen van de Rijksoverheid. Alleen samen krijgen we corona onder controle.