Schilderkunst kijken én maken

Nieuwkoop – Tijdens de Pinksterdagen is Leo van Klink ook dit jaar een van de deelnemers aan de Kunstroute in Nieuwkoop. Gedurende 3 dagen exposeert hij rondom zijn eigen huis aan de Churchilllaan.

In de kleinste expositieruimte van Nieuwkoop, nr. 4 in het overzicht, ziet u een overzicht van zijn meest recente werk. Leo schildert zowel in zijn atelier als op locatie. Een klein tekenboekje behoort bijna altijd tot zijn standaarduitrusting, waar hij ook naar toe gaat.
Schilderen is inmiddels een uit de hand gelopen hobby geworden. Leo brengt vele uurtjes door tussen zijn teken- en schilderspullen. Naast zelf actief bezig zijn aan werken in verschillende technieken, van allerlei formaat, geeft Leo ook les. Elke dinsdagavond is hij te vinden in de melkput bij Boerensport Verhaar. Leo heeft hier 2 groepen waaraan hij om de week lesgeeft. Bij de familie van Abswoude in Nieuwe Wetering is hij op woensdag om de week met een groep leerlingen bezig bij Knaagdierenpension de Blaarkop.
In september is op beide locaties weer ruimte voor nieuwe leerlingen.
De ateliers langs de Kunstroute zijn open tijdens de Pinksterdagen op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 mei. Zaterdag zijn de ateliers open tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Beide andere dagen tussen 11.00 uur en 17.00 uur.
U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij Leo. Informatie voor de cursus ligt voor u klaar.
Voor informatie en/of aanmelden voor de cursus Realistisch tekenen en schilderen kunt u ook mailen: vanklink@casema.nl